Selecteer een pagina

TIPS VOOR EEN Sollicitatiegesprek.

Alle artikelen van Willie’s blog ›

Tjakka, je mag op sollicitatiegesprek!

Dat betekent dus dat er een match gevonden is. Je wilt natuurlijk indruk maken en zo snel mogelijk aan de slag. Onderstaand heeft Willie wat tips verzameld.

1. Check het bedrijf! Zoek vooraf informatie op over het bedrijf. Google naar het bedrijf, kijk wat het bedrijf allemaal doet en hoe groot het is. Speur de hele website af en kijk bijvoorbeeld op Facebook hoe de sfeer is bij het bedrijf. Misschien herken je wel een bekende op één van de foto’s!

2. Wees op tijd! Je kent het gezegde “beter te vroeg, dan te laat” misschien wel. Vertrek eerder dan normaal. Zo vermijd je files en heb je de tijd om op de trein/brug te wachten. Iedereen komt wel eens te laat, maar wees op je sollicitatiegesprek te vroeg!

3. Goede uitstraling! Zet je beste beentje voor. Ga naar de kapper, scheer of trim je gezichtshaar, kies de juiste kleding uit en zorg voor een grote glimlach. Niet overdrijven natuurlijk, want de beste jij, is jijzelf.

4. Lastige vragen! Bedenk alvast wat antwoorden op vragen, zoals wat je graag doet in je vrije tijd, wat jouw passie is, waarom je bij dat bedrijf wilt werken, welke goede én minder goede eigenschapen je hebt, hoe je met kritiek en een hoge werkdruk om gaat en hoe je je zelf over 5 jaar ziet.

5. Stel vragen! Stel vragen als iets niet duidelijk is, maar ook om oprecht iets meer te weten te komen over het bedrijf  en of er bijvoorbeeld doorgroei mogelijkheden zijn. Vraag natuurlijk niet wat het bedrijf precies doet. Dit is een stukje voorbereiding!

6. Positiviteit en enthousiasme! Maak indruk met positiviteit en hoeveel zin je hebt in je nieuwe uitdaging. Kraak bijvoorbeeld niet de vorige werkgever af, vermijd negativiteit.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Succes alvast!

GET

YOUR

Work

Willie’s Blog

Willie wilt graag zijn kennis met jou delen. Hij helpt je op weg om indruk te maken met bijvoorbeeld een goed curriculum vitae.

× WhatsApp