Selecteer een pagina

Heb je nog geen CV of twijfel je of je CV voldoende is?

Willie helpt je er graag bij. Op deze pagina lees je over wat er niet mag ontbreken in een CV en je kunt een voorbeeld bekijken. Ook kun je gebruiken maken van onze gratis tool, de Willie Werkt CV generator.

Het perfecte plaatje, niet langer dan een A4:

1. Personalia. Je start met je contactgegevens: naam, adres, woonplaats, nationaliteit, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres, rijbewijs.
2. Opleiding(en). Na je personalia komen de opleidingen. Hierin geef je aan welke opleidingen je hebt voltooid en de bijbehorende diploma’s. Vergeet niet om de jaartallen correct te vermelden. Ook is het altijd goed om kort te omschrijven welke vakken je bijvoorbeeld hebt gevolgd bijvoorbeeld. Bij de meest recente opleiding ben je het uitgebreidst.
3. Werkervaring. In dit gedeelte omschrijf je bij welke bedrijven je werkzaam bent geweest en je huidige werkgever. Hier geef je o.a. aan welke functie je hebt gehad en een korte omschrijving van je werkzaamheden.
4. Hobby’s. Geef jezelf een beetje bloot. Het slimst is om hier te beginnen met hobby’s die passen bij een mogelijke vacature.
5. Talen. Hierin geef je aan welke talen je beheerst. Dit doe je aangeven hoe slecht/voldoende/goed/uitstekend je bent in woord (spreken) en geschrift (schrijven).

Tips:

1. Geef het een gezicht. Schroom je niet om een foto in je CV op te nemen. Zeker voor de functies waarbij je indruk belangrijk is.
2. Maak het mooi. Standaard alleen tekst valt niet op. Probeer daarom uit te blinken. Maak er alleen geen kermis van!
3. Rustig en overzicht. Verdeel alles in kopjes, zorg voor voldoende ruimte tussen alle koppen. Probeer ook opleidingen en werkervaring vergelijkbaar te maken qua indeling met bijvoorbeeld de opleidingsnaam/functie, bedrijf/school, jaartallen en omschrijving.
4. Let op fouten. Controleer je CV op alle mogelijke fouten, zoals spelfouten en fouten in bijvoorbeeld de jaartallen.
5. Tijdvolgorde. Let op dat je bij je opleidingen en werkervaring altijd begint bij de recentste. Vervolgens werk je van nieuw naar oud.

let 

your cv

work

online cv maken

Geen up-to-date CV? Maak online jouw eigen Willie Werkt CV, zelfs vanaf je mobiel!

× WhatsApp